Reklama

Gdzie są najsmaczniejsze pączki w Pruszkowie? Czytelnicy Przeglądu wybrali

Zapytaliśmy Czytelników, gdzie najchętniej kupują pączki. W ankiecie na Facebooku dosłownie „zasypali” nas odpowiedziami. Najczęściej padały nazwy „Manufaktura”, „mAlina” i „Miła”.
Gdzie są najsmaczniejsze pączki w Pruszkowie? Czytelnicy Przeglądu wybrali
Sprawdźcie wyniki naszej ankiety!

Źródło: pixabay.com

Zapytaliśmy Was, gdzie można zjeść najlepsze pączki w mieście. W naszej ankiecie, umieszczonej w mediach społecznościowych wzięło udział ponad 500 osób. Zabawa z Pruszkowa przeniosła się na inne miasta. Każdy chciał podzielić się swoją ulubioną „miejscówką”. Oto cukiernie i piekarnie, których wypieki uznaliście za najsmaczniejsze:

Zapytaliśmy Was, gdzie można zjeść najlepsze ciasta w mieście. W naszej ankiecie umieszczonej w mediach społecznościowych wzięło udział kilkaset osób. Zabawa z Pruszkowa przeniosła się na inne miasta. Każdy chciał podzielić się swoją ulubioną miejscówką. Oto cukiernie i piekarnie, których wypieki uznaliście za najsmaczniejsze:

Miejsce trzecie (41 głosów) - Cukiernia Miła

To przytulny lokal przy ulicy Józefa Ignacego Kraszewskiego. Cukiernia oferuje możliwość zjedzenia ciastka na miejscu przy dobrej kawie. Jedną ze specjałów cukierni są pączki cynamonowe.

Miejsce drugie (52 głosy) - Cukiernia mAlina

Lokal znajduje się przy ulicy Domaniewskiej. Tutaj również mamy możliwość kupienia pączka na wynos lub zjedzenia go na miejscu popijając kawą, lub herbatą. Cukiernia nie tylko oferuje duży wybór słodyczy, ale również wykonuje ciasta na zamówienie.

Miejsce pierwsze (136 głosów) - Pączkarnia Manufaktura pączków tradycyjnych 

To Wasz bezapelacyjny nr 1 w Pruszkowie. Nic dziwnego. Cukiernia przy ulicy Sienkiewicza oferuje bardzo szeroki wachlarz pączków i donutów. Można tutaj kupić ciastko z nadzieniem malinowym, jagodowym, toffi czy czekoladowym. Możliwości jest tak wiele, że podczas wizyty w lokalu można dostać zawrotu głowy od wyboru.

Zapytaliśmy właściciela, co sprawia, że pączki w tym miejscu są takie wyjątkowe:

- Na pewno tradycyjna receptura. Pracujemy na przepisie, który ma kilkadziesiąt lat. Używamy najlepszych dostępnych składników. Wykorzystujemy mleko i masło. Coś, czego dzisiaj nie wszyscy, wbrew pozorom, używają. Nie dodajemy żadnych wspomagaczy. Ten pączek wymaga zdecydowanie więcej pracy, więcej opieki, ale dzięki temu finalnie wychodzi naturalny, fajny produkt - zdradził nam podczas rozmowy.

Każdemu, kto wziął udział w naszej ankiecie w mediach społecznościowych, bardzo dziękujemy. Warto również zwrócić uwagę na to, co napisał jeden z uczestników zabawy. Według niego najlepsze pączki to te domowe. Może w tym roku z okazji Tłustego Czwartku warto samemu usmażyć ciastka? Wspólna praca nad pączkami na pewno będzie okazją do dobrej zabawy dla całej rodziny. Smacznego!

Zobacz także:

Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu Przegląd Regionalny. MIKAWAS Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie przy ul. Jana Pawła II 29A, jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Link do Polityki prywatności: LINK

Komentarze

Reklama
Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się w powiecie piaseczyńskim.
Najciekawsze wiadomości z przegladregionalny.pl znajdziesz w Google News!
 
Reklama
Reklama